2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI

26.07.2023 734

İLAN

T.C.

19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI

Ondokuzmayıs Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü

(230215)

             Ondokuzmayıs Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere usta öğretici başvuruları alınacaktır. Başvuru işlemleri 01.08.2023 - 31.08.2023 tarihleri arasında Ek- 2  Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgeler ile  e- yaygın sistemi üzerinden yapılacaktır.

                  İlgililere duyurulur.

 26-07-2023

 

 

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ 

 

E-YAYGIN ÜZERİNDEN USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSUNUN NASIL YAPILACAĞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

 

1-    Kurumumuzdaki tüm kurslar e-yaygın istemi üzerinden açıldığından eğitim-öğretim yılı içerisinde usta öğreticilik görevi alabilmek için e-YAYGIN üzerinden başvuru yapmak zorunludur.

 

2-    MEB Personeli, Usta Öğretici, Kamu Personeli ve Emekli olan eğitmenler e-yaygın üzerinden başvuru yapacaklardır.

 

3-    Eğitmenler, "e-YAYGIN" sistemine T.C. kimlik numaraları ve -e DEVLET şifreleri ile giriş yapabilmektedir.

 

4-    Başvurular " e YAYGIN Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları" ekranı üzerinden yapılacaktır.

 

5-    Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "e-YAYGIN" sistemine yüklenmesi gerekmektedir.

 

6-    e- YAYGIN sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen eğitmenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayıp reddedilecektir.

 

7-    Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) "e-YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

 

8-    Başvuru yapılan alanda açılabilecek kurslarla ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün WEB Sitesinden  indirilecek kurs modül programı (özellikle programın "Eğitimciler" ile ilgili bölümü) incelendikten sonra usta öğretici başvurusu yapılacaktır. Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir mezuniyetiniz yoksa mutlaka ustalık / yeterlik belgesi istenmektedir.

 

9-    e-Yaygın sisteminden yapılan başvurular için son tarih 31 Ağustos 2023 Perşembe saat:23:59' dur. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular takvim dışı olarak kabul edilecek ve takvim içi sıralamaya dahil edilmeyecektir.

 

10- e-yaygın üzerinden yapılan başvurular ön başvuru niteliğindedir. Görev verildiğinde kurumumuza getirilmesi gereken evraklarda eksiklik veya yanlışlık olması halinde başvuru geçersiz sayılacak ve görev verilmeyecektir.

 

11- Usta öğretici görevlendirmeleri ile ilgili sıralamalar, usta öğretici değerlendirme formu  "Ek-2"  de oluşan puanlara göre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü başkanlığında kurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

 

12- Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönetmelik ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek sıralama yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız 02 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.

 

13- Sistem önceki yıllarda görev yapmış olan usta öğreticilerin başvurularını iptal ettiği için önceki yıllarda görev yapmış olan öğretmen, kamu görevlisi ve usta öğreticilerimizin de başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

 

14- Oryantasyon eğitimi belgesi olmayanların başvuru esnasında belirtmeleri gerekmektedir. (Oryantasyon eğitimi olmayanlara yönelik açılacak oryantasyon kursuna kayıtları yapılacaktır.)

 

15- e-Yaygın sistemine belge yüklenirken belgenin PDF dosyası formatında olması tavsiye edilir.

 

NOT: BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER BAŞVURU AŞAMASINDA DEĞİL GÖREV VERİLDİKTEN SONRA TESLİM EDİLECEKTİR.

ÖNEMLİ!!!Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.