LİSELERE GEÇİŞ SINAVI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİNİN VE SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM

KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAVA BAŞVURU YAPACAK AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

11.04.2022 182

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin Merkezî Sınav başvurusu, örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında devam ediyor olmak şartıyla, Bakanlık tarafından gerçekleştirilecektir.  Öğrencilerin, sınava katılması isteğe bağlı olup sınava katılma zorunluluğu bulunmayacaktır. BU KAPSAMDA AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN LİSTESİ EKTEDİR.

Başvuru kılavuzunun 2.maddesi 2. bendi kapsamındaki Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri 15 Nisan 2022 tarihi mesai bitimine kadar isimlerini kontrol ederek, ekli listede sınav başvurusu olmayan öğrencilerin, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) 4440632 üzerinden Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğüne başvurabilirler.

Ayrıca öğrenci dosyasının bulunduğu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ve sınava katılmak isteyen öğrencilerin başvuru kılavuzunun 4.maddesinde yer alan işlemleri gözden geçirerek, 4.maddenin 2. bendinde yer alan kurala göre öğrencinin fotoğrafı yoksa yüklenmesi, güncel olmayan fotoğrafların ise güncellenmesi,

·         4.9. İşitme yetersizliği, zihinsel yetersizliği veya otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerden, Yabancı Dil dersinin testinden muaf olmak isteyenlerin bilgilerini MEBBİS-RAM modülüne işlenmesi için ilgili RAM'a gönderilmesi,

·          4.10. Okulda kayıtlı olan öğrencilerden evde veya hastanede eğitim hizmeti alan öğrencilerin velisi/vasisi ile irtibata geçerek öğrencinin sınava girmek istediği adres bilgisini aldıktan sonra ilgili RAM'a bildirmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı